MARCEL

GOTJÉ

 

NATIVE

ART

& GIFTS

HOME

 

 

   GALERIE FOTO'S

 

Pagina 2

 

GALERIE OVERZICHT

 

 

 

 

Vijver inspiratietuin in de galerie aan huis.

 

Velen hebben sinds 1996 mijn vergroeiing met de natuur op de voet gevolgd. Toen ik in 2000 mijn huidige huis betrok was het eerste waar ik aan dacht...

"ik wil een tuin met een kabbelend beekje in huis !"  Aanvankelijk had ik een beeld voor ogen met een waterval van pakweg anderhalve meter hoog, haha.

Omdat de ruimte dat toch niet echt toe liet heb ik daar maar van afgezien en het stroompje water maar laag gehouden.

 

Natuurlijke airco.

 

Ik heb gemerkt dat een dergelijke 'natuur plek' in huis een zeer gunstige invloed heeft op de atmosfeer en gemoed !  Het fungeert als een natuurlijke airconditioning en groen in huis is een oase van rust, zalig om in weg te dromen. Bovendien zuiveren planten de lucht in huis !  Inmiddels is het dichtgegroeid

met een flinke diversiteit aan planten... een orkest kun je het wel noemen, hihihi. Hoe meer planten bij elkaar hoe stabieler het geheel wordt, zolang ze maar

ongeveer van de zelfde omstandigheden op de betreffende plaats houden.

 

 

 

 

Seizoen wisseling in huis.

 

Afhankelijk van het seizoen breng ik kleine veranderingen

aan die overeenstemmen met de natuur buiten. Het is dus tevens een soort seizoenen tafel zoals die in antroposofische kringen wel bekend is. 

 

 

 

 

 

Spirituele tuin.

 

Toen ik in 1995 nog met de gedachten rond liep tuinarchitect van spirituele tuinen te worden speelde ik thuis wel eens met simpele plantenhoeken waar ik een soort sprookje van probeerde te maken. Dit is steeds meer uitgegroeid, tot een oase van rust. Toch miste ik nog wat, ik wilde natuurlijk nog steeds een heuse waterval in huis !

 

 

 

 

 

Tranen stroomde !

 

Van het lachen dan, hahaha, want samen met mijn vriendin lieten we onze fantasie de vrije loop over hoe we de waterval zouden laten stromen in onze toekomstige binnentuin. Aangezien we wel wat voelde voor een heerlijke atmosfeer in alle vertrekken gingen onze gedachten al gauw uit naar gaten in de muren waardoor het beekje zou kunnen stromen via aan de muren bevestigde geulen waar hier en dan en plantje in hing om zo de een goede lucht conditie te creëren in iedere kamer. 

 

 

 

 

Steeds meer geďnspireerd

 

Wat we nu nog wel miste was wat vissen, die je natuurlijk

in ieder vertrek vanuit iedere hoek kan zien omdat de watergeulen transparant zijn !  Koi Karpers moeten

het zijn hadden we bedacht. Deze vissen

vertegenwoordigen in China immers

een grootse spirituele kracht

en staan symbool voor

succes in het leven.

 

 

 

Maar dan komt het praktische aspect om de hoek kijken,  onderhoud... heel, heel veel onderhoud ! 

 

 

 

Een detail van het vijvertje in de buitentuin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijver inspiratietuin 2

 

Wat jaren later rakelde mijn vriendin en ik

dit gefantaseerde verhaal weer eens op. Het is waar,

er is een heus beekje in huis gekomen. Maar we missen de vissen uit onze fantasie wel heel erg concludeerde we. Omdat de tuin met beekje heeft bewezen hoe prettig dat eigenlijk is krijg ik nu groen licht een grote vijvertuin in huis te bouwen !

 

 

 

 

De nieuwe vijvertuin zal ruim twee vierkante meter in beslag nenen. De vijver heeft een inhoud van 250 liter. Genoeg ruimte om het water te laten klateren en er Koi Karpers in uit te zetten. Tja, er zullen wel wat meubeltjes moeten wijken voor dit natuur object, hahaha. 

 

 

Het frame waar de tuin op rust dient zwaar uitgevoerd te worden aangezien er uiteindelijk ook natuurstenen op komen te liggen met een enorm gezamenlijk gewicht, en de vijver zelf,  gevuld met water, weegt alleen al 250 Kg ! Overal dient goede ondersteuning

te worden gebruikt en ook een backup tegen eventuele lekkages

in de eerste laag.

 

Warme groet, Marcel.

 

 

 

 

 

Naar boven

 

 

 

© Copyrights by Marcel Gotjé - Native Art & Gifts - 1996-2021

 

 

 

 

Home >>>