MARCEL

GOTJÉ

 

NATIVE

ART

& GIFTS

HOME

 

  "AWAKENING"

(Hawk-snake-frog)

GALERIE OVERZICHT

 

 

 

(VERKOCHT - SOLD)

Uit taxushout gesneden sjamanen ratel "Awakening".

 

Jaar: 1998. 

Artiest: Marcel Gotjé. 

Hoogte: 33 centimeter (zonder lederen aanhangsels).

 

Deze ratel is vervaardigd van taxushout dat van oudsher al wordt geassocieerd met twee uitersten; onsterfelijkheid \en de dood. Hierdoor is hij sterk verbonden met het "hiernamaals" en vormt door deze verbondenheid een brug tussen leven en dood. Druďden gebruikten taxushout om de toekomst te voorspellen.

 

Voor de ogen van de totem- dieren heb ik turkoois, hematiet en tijgeroog gebruikt. De tanden van de slang zijn vervaardigd van been (bot). De beschildering is in de Noord-west kust stijl (Brits-Columbia) uitgevoerd.

De onderzijde is versiert met sinew en leer.

 

 

 

'Een persoonlijke mythe'

"Awakening" is mijn persoonlijke mythe waarin de kikker na jarenlang worstelen en zoeken eindelijk zijn draai heeft gevonden in de bek  van de slang.  De kikker was niet bang om in de bek van de slang te kruipen omdat hij ergens wel wist dat hij uiteindelijk getransformeerd zou worden naar een hoger bestaan als hij met de slang zou samen- werken. Zo had de kikker genoeg moed om te doen wat hij moest doen. 

 

De slang leefde op van het perfecte voedsel en was wijs genoeg om te weten

dat ook hem een zelfde lot stond te wachten wanneer hij door de havik zou worden gevangen en met hem verenigd zou worden. Dus daagde de slang de havik uit waarna

de havik zegevierde.

 

 

(Terug) naar woodcarvings overzicht               >>>

(Terug) naar woodcarving gallery begin pagina    >>>

 

 

© Copyrights by Marcel Gotjé - Native Art & Gifts - 1996-2021

 

 

 

 

 

 

Home >>>